Stadhobbycentrum
Eindhoven

Wie zijn wij?

Het Stadshobbycentrum Eindhoven bestaat al vanaf 1992. Het ligt enigszins verscholen achter een huizenrij in de Paul Krügerlaan op een idyllische plek, in een oude rooms-katholieke meisjesschool. Een uniek hobbycentrum waar in een ontspannen sfeer het beoefenen van hobby’s samen komt met gezelligheid. Het Stadshobbycentrum is er voor alle 50-plussers uit de regio Eindhoven die niet meer aan het arbeidsproces deelnemen. Men kan – op basis van beschikbare ruimte* – vrijblijvend deelnemen aan een ruim aanbod van activiteiten; van houtbewerken tot boekbinden, en van glas bewerken tot het maken van sieraden. Een extra grote glasoven heeft de mogelijkheden drastisch uitgebreid. De houtafdeling is voorzien van moderne houtbewerkingsmachines waar naar hartenlust op kan worden gehobbyd. En ook de nieuwe keramiekoven heeft de mogelijkheden op de boetseerafdeling aanzienlijk vergroot.

Organisatie

Het Stadshobbycentrum wordt gedragen door vrijwilligers. Naast de ongeveer 550 leden, die deelnemen aan een of meer van de aangeboden hobby’s, zijn er 70 deelnemers die tevens begeleider/coördinator van hun hobby zijn. In de gezellige ontmoetingsruimte zorgen enthousiaste vrijwilligers voor koffie, thee en andere versnaperingen voor deelnemers aan de hobby’s. 

Het bestuur wordt momenteel gevormd door 6 leden:
voorzitter, penningmeester, secretaris en 3 bestuursleden.

Nieuwe deelnemers zijn welkom* om mee te doen aan een van de ‘kleine’ of ‘grote’ hobby’s; evenals ervaren hobbyisten die – waar nodig – activiteiten willen begeleiden.